25.-26.9.1999 - Slatiňany - štafety, družstva

Týden po individuálních mistrovstvích se konala "štafetová" mistrovství. V sobotu 3-členné štafety s naším zastoupením v D21 a H21, v neděli družstva (tzn. 7-členné štafety - 4 muži + 3 ženy) s Chotěbořáky v kategorii dospělých.
V ženských štafetách zvítězil Třinec (Przyczková, Honzová, Cieslarová), hlavně díky suverénnímu výkonu Jany Cieslarové na posledním úseku. Naše štafeta ve složení (Lenka Gregorová, Martina Loubková a Eva Voborníková) běžela poprvé a tak hlavně sbírala zkušenosti, které jsou při štafetách velmi důležité. Nikdo nečekal o moc lepší umístění než výsledné 32. místo z více neř 40 štafet. V mužích byla největším favoritem reprezentační štafeta v dresu Dukly Liberec - Libor Zřídkaveselý, Michal Jedlička a Rudolf Ropek, která ve stejném složení zvítězila v 1 z letošních závodů Světového poháru. "Vojáci" potvrdili předpoklady a (i když těsně) zvítězili. Chotěbořští běžci (Honza Hübner, Aleš Král a Petr Voborník) se mezi více než 70 štafetami neztratili a obsadili 33. místo.
Sobotní štafety pro nás byly hlavně seznámením s terénem pro nedělní družstva, kde jsme chtěli vylepšit loňské 36. místo a porazit družstva Nového Města na Moravě a 1. brněnské a dokázat, že jsme za OK Jihlava druzí nejlepší na Vysočině. Naše sestava byla: Honza Hübner, Eva Voborníková, Petr Voborník, Lenka Gregorová, Karel Šťastný, Alena Šťastná a na posledním úseku Aleš Král. Toto mistrovství bylo první po dlouhé době (od nočního OB v dubnu), které nevyhrál Michal Jedlička. Ani nemohl protože v Dukle Liberec (zatím) neběhají žádné ženy. Díky své délce a počtu závodníků v družstvu slibuje toto mistrovství vždy velmi dramatický průběh a velké přesuny v pořadí po jednotlivých úsecích. Nakonec zvítězila štafeta USK Praha, která se od začátku držela v popředí a na 26. místě skončilo naše družstvo, několik míst před 1. brněnskou a OS Nové Město.
Součástí MČR druřstev je také Mistrovství oblastních výběrů žactva. Loni z přehledem zvítězila Východočeská oblast (sestavila 4 štafety a ty skončily na prvních čtyřech místech). Podobná situace se v tomto souboji osmičlenných štafet (4 chlapci + 4 dívky) očekávala i letos. Proti ale byli mladí běžci z Vysočiny (bohužel mezi nimi nebyl nikdo z Chotěboře), kteří závod velice zdramatizovali a nakonec skončili na svělém 2 .místě o 1 minutu (při čase přes 320 minut) za 1 ze štafet Východočeské oblasti.
Výsledky štafet a družstev.