Krajské kolo Olympiády škol v orientačním běhu - kraj Vysočina

Chotěboř 20.5.2004


Ve čtvrtek 20.5.2004 uspořádala Základní škola ve Smetanově ulici v Chotěboři krajské kolo olympiády škol v orientačním běhu. Do tohoto závodu se kvalifikovalo z okresních kol sedm škol z Jihlavy, Havlíčkova Brodu, Žďáru nad Sázavou, Nového Města na Moravě, Zhoře a Chotěboře.

V závodě bylo vypsáno 8 kategorií, po čtyřech pro dívky a chlapce. Závodníci v každé z kategorií museli zvládnout odpovídající tratě (v délkách od 2 do 4 kilometrů), které byly tvořeny až 21 kontrolami (pro nejstarší chlapce). Na start se mezi 9. a 10. hodinou dostavilo 91 závodníků.

Závodníci byli hodnoceni jak v kategoriích jednotlivců, tak v kategoriích družstev. Soutěž družstev byla vypsána pro první stupeň ZŠ, druhý stupeň ZŠ společně s nižším stupněm gymnázií a pro střední školu.

Vavříny v jednotlivých kategoriích si odnesli: D5 - Alena Voborníková (ZŠ Smetanova Chotěboř), D7 - Tereza Řezníčková (Gymnázium Jihlava), D9 - Hana Wurzelová (Gymnázium Nové Město na Mor.), DS – Vladěna Hrstková (Gymnázium Jihlava) H5 – Petr Gregor (ZŠ Smetanova Chotěboř), H7 – Petr Bořil (4. ZŠ Žďár nad Sázavou), H9 – Tomáš Bořil (4. ZŠ Žďár nad Sázavou), HS – František Stupal (Gymnázium Havlíčkův Brod).

Soutěž družstev vyhrála v nejmladší kategorii ZŠ Smetanova Chotěboř, prostřední kategorii Gymnázium Nové Město na Moravě a v nejstarší kategorii Gymnázium Havlíčkův Brod. Novoměštští a brodští orienťáci (spolu s druhými jihlaváky) si tím vybojovali postup do celostátního finále, které bude v Pardubicích 2. června.

Materiální a organizační zajištění závodu provedli členové oddílu orientačního běhu SK Chotěboř (kontroly, mapy, průkazy, výpočetní technika) a žáci 9.B ZŠ Smetanova Chotěboř.

--Petr Voborník--

Zpět