SK Chotěboř – oddíl orientačního běhu

Zhodnocení sezóny 2004

Jednotlivci


Hlavní soutěži našeho oddílu byla i letos oblastní soutěž Liga Vysočiny. Tradičně byla rozdělena na dvě části, jaro a podzim. Čtrnáct závodů poskytlo příjemné odreagování a příležitost k poznávání českých luhů a hájů. Z oddílu CTB (OB SK Chotěboř) se pravidelně účastnilo závodů téměř 30 závodníků všech věkových kategorií.

V nejmladších kategoriích statečně bojovali za vydatné podpory rodičů a babičky Lukáš Gregor, Honzík Žanda a Kubík Voborník. Kategorie rodičů s dětmi je pro ně jako stvořená.

Kategorii D10 vyhrála na jaře i na podzim Alena Voborníková.

V kategotiích H10N a H10 bojovali Petr Šídlo (6. v jarní části H10N a 8. v podzimní části H10), Martin Gregor (5. a 6. v H10N).

Mezi dvanáctiletými dívkami byla Katka Voborníková 3. na jaře a 4. na podzim a zajistila si licenci B pro případnou účast v celostátním žebříčku.

V jarní části žebříčku H12 vybojoval Matěj Žanda 7. místo a Lukáš Žemlička byl 15. Podzimní část přinesla Matějovi opět 7. místo tentokrát v kategorii H14.

Tomáš Žemlička získal v kategorii H14 dvakrát 10. místo.

Jeden z největších našich talentů, Štěpán Hájek dosáhl na jaře v kategorii H16 na 6. místo (chyběly mu 2 závody) a na podzim získával ostruhy mezi dospělými v H21.

Mezi dorostenkami v D18 byla Věra Šídlová v jarní části 9. a Hanka Fialová na podzim 10.

Dorostenci se v H18 vešli na jaře i na podzim do první desítky: Radek Meloun byl na jaře 5., Jakub Hájek byl na jaře 7. a na podzim 6.

Otevřená kategorie D21 patří k nejsledovanějším. Čtyři závodnice v D21C se mezi pětatřiceti soupeřkami neztratily: Eva Voborníková (7. a 7.), Lenka Gregorová (9. a 8.), Míša Králová (15.a 5.) a Alena Šťastná (21. a 13.)

V kategorii D21D byla Tereza Žemličková dvakrát na 3. místě.

V kategorii H21 rozdělené na skupiny C a D mohou startovat nejen muži, ale i veteráni a dorostenci. Mnozí se našli i v našem oddíle a ve výsledcích byli vidět často mezi prvními:

H21C > Michal Král (v jarní části 2. místo, na podzim 4.), Aleš Král (6. a 7.), Jan Hübner (7. a 12. – málo závodů), veterány zastupoval Petr Voborník (10. a 18.), Karel Šťastný (13. a 34. – zranění), Adam Ander (23. a 16.), čest dorostenců hájil mezi muži Štěpán Hájek (46. – jeden závod a 30.), jediný závod v podzimní části znamenal pro Davida Andera 35. místo v žebříčku.

H21D> Jan Žanda vybojoval v jarní části žebříčku 2. míst, na podzim přešel do H35 v polovině sezony (19. v H21D a 24. v H35)

Ve veteránských kategoriích nás reprezentovala Bibiana Gregorová (v D35 18. v jarní části), Petr Šídlo (v H35 na jaře 25. a na podzim 32.)


Družstva


V soutěži družstev jsme obsadili následující místa:

Žactvo dosáhlo na 7. místo mezi 13 družstvy – k lepšímu umístění chybí větší počet chotěbořáků v žákovských kategoriích.

Dorost utrpěl také 7. místo (9 družstev). Zde jsou žalostné počty chotěbořáků ve čtyřech dorosteneckých kategoriích ještě výraznější.

Dospělí naopak předvedli výborné výkony. Třetí místo mezi 12 družstvy za Jihlavou a Chrastí a před Novým Městem a Havlíčkovým Brodem je pěkný výkon.

Veteránům stačilo necelých 1000 bodů na 10. místo mezi 16 družstvy. Příslibem do budoucna je, že všichni stárneme a čas chotěbořských veteránů brzy přijde.

Sedmé místo v celkovém hodnocení klubů oblasti Vysočina (celkem 16) proto nikoho nepřekvapilo.


Pro příští sezonu chystáme posílení žákovských kategorií novými členy oddílu vyškolenými v kroužku OB při ZŠ Smetanova a patrně i veteránských kategorií, neboť někteří věční mladíci dostávají rozum a začínají se hlásit do své kategrie.


Petr Voborník
předseda SK Chotěboř


Zpět