Grand Prix Slovakia 2005


teplota ve stínu: 36°C
teplota na slunci: 45°C

Nebyli jsme na soustředění v Keňi, ale na jihu Slovenska na Grand Prix Slovakia 2005. Mezi tisícovkou závodníku z šestnácti státu Evropy se nebylo lehké prosadit. Každodenní ranní starostí bylo dostat se z centra závodu v kempu Gombásek na 8 kilometrů vzdálené shromaždiště ztracené v lukách u obce Silica. První dva dny terén připomínal měsíční krajinu před kolonizací. Jsou zde mnohočetné krátery zarostlé jalovci a jiným neproniknutelným křovím a světe div se, tenhle bordel chrání stát spolu s UNESCOm!

Kromě pomalých běžců (jak kdo) jsme se museli také vyhýbat kozám, ovcím a podobným čtvernožcům. Po první etapě, která byla mimo jiné i mistrovstvím Slovenska na klasické trati, jsme se drželi víceméně v čele Štěpán byl 5. v M16A, Jakub 7. v M18B a Adam 1. v M20A, dokud pořadatele neupozornil na drobnou chybičku, která ho odsunula do hlouby výsledkové listiny. Druhý den ráno nás vzbudila rodina Homolkových, že nás v noci navštívila Oláhových. Podle nejmenovaných zdrojů z místní policejní stanice podpořily naše úspory rozpočet místní rómské osady. Utrpěná ztráta byla znát i na našich výkonech - zatímco Adamovi se nedařilo hledat kontroly (nakonec objevil celé tři kousky i se sběrkou), Štěpán zaběhl silně podprůměrný výkon (19. místo) a Jakub vyburcován doběh na 1. místě s náskokem patnácti minut.

Zatímco ohromné díry při závěrečné etapě zůstaly, neprůběžná buš se změnila v celkem přijatelný listnatý les. Tato změna přinesla různé výsledky - Adam našel vše a skončil celkově 14. (celkově však diskvalifikován), Štěpán si o dvě místa polepšil a skončil celkově 9. a Jakub ztratil vyhlídky na vynikající umístění a skončil celkově 5.

Příště to už snad radši zajedeme za Věrou - na sever.

  -Adam, Jakub a Štěpán-



Zpět