Ve Studenci fakt studilo


Kolik měří třebíčských 8,1 km ? Odhadem 6 900 metrů. Takže není problém zaběhnout v Třebíči rychlostí pět minut na km, zvláště když ideální postupy sledují cesty. Kdo H21 neběží, neuvěří...
"Až zrušíte kontroly, tak z vašeho sportu budete mít docela pěkné přespoláky," řekl jednou jeden krosový běžec zkoušící své štěstí při chotěbořském Kufrování s Dominem. Myslím, že v Třebíči se ani nemusely rušit kontroly. Závod nebyl ani sprintem, ani zkrácenou tratí, zkrátka jedna velká záhada. Prostor závodu už v okamžiku zmapování neposkytoval příliš bílého lesa - paseka široko daleko - nakoec i ty zbytky byly vykáceny a tak se běželo v pastelkou namalovaném oranžovém moři. Dojem z ručně kreslené mapy byl eufemisticky řečeno "zvláštní" - řekl bych omalovánka pro děti nad šest let.
Nutné je ale pochválit neuvěřitelně rychlé vyvěšováí lístečků a organizaci vůbec- byla totiž zima až praštilo. Koho nelze pochválit, to už je zřejmé z předchozích řádků. Tedy - mapař a stavitel, ač objektivně tlačeni nevhodností terénu, neodvedli dobrou práci. Ale o nic nešlo, takže my se nezlobíme. Je jenom škoda, že po takovém kusu cesty (přes 80 kilometrů) jsme se nedočkali závodu na alespoň průměrné úrovni. Příště asi zvážíme, zda víkend raději nevěnujeme tréninkům na bližších a kvalitnějších mapách. Doufejme, že to nebude nutné.
(Poznámka nakonec: neberte moji kritiku tak vážně, možná si stěžuji proto, že jsem na tomhle klusáckém dostihu nechal pět minut chyb :-)