Zimní Liga Vysočiny


Přátelé, známí, soupeři a vůbec všechny motorky,

po delším váhání a dvouletém zkušebním provoze ve skromnějších podmínkách jsem se odvážil zimní tréninkovou ligu rozšířit na Vysočinskou a využít terénů, zkušeností a aktivity dalších ob nadšenců.

Pod zimní ligou chápejte souhrn tréninkových závodů rozličných úrovní, terénů a typů provedení v různých částech Vysočiny. Co bude vždy společné je pohodová atmosféra, radost ze setkání se známým postavami, pořadně si zatrénovat a v neposlední řadě i chuť si někoho či mnohé vykostit. Takže dosti litanií a do terénu!

Obecná pravidla a zásady jsou následující :

  1. Kategorie budou pouze dvě a to HARD a SOFT. Od sebe navzájem se nebudou lišit obtížností, nýbrž hlavně délkou. Je spousta případů, kdy si i mužské motorky chtějí oddychnou či jsou po nemoci či je trápí cokoliv jiného a tomu odpovídá i název kategorie.

  2. Obé kategorie budou vždy UNISEX, tedy muži společně s ženami, dívky s hochy a různě.

  3. Délky jednotlivých kategorií budou záležet na stavitelích a klimatických podmínkách. Ustálená představa byla, že v hardu by se jednalo o proběhnutí 6 - 10 km, v softu adekvátně méně. Hodně bude záležet na podmínkách, sledujte proto průběžná upozornění organizátorů. Všichni víme, jak rychle se počasí může změnit a hrát si v lese na stopovanou v 30 cm sněhu není příliš optimální mapový trénink, i když já přijedu i ve sněhu!

  4. Pořadatel si vždy sdělí kontakt na sebe mobilní či mailový, přičemž si jednotliví zájemci včas nahlásí účast, kvůli zajištění dostatečného počtu map a předběžnému rozlosování. Kdo přijede na poslední chvíli riskuje, že si bude kreslit mapu v mrazu.

  5. Čas konání se po několika alternativách ustálil na neděli v 10 či 11 hod. Komu to nevyhovuje, nechť zůstane u kachny a zelí…

  6. Je vymyšlené i bodování obou kategorií, aby to nebylo takové lážo-plážo. Detaily budou následovat a o průběžné pořadí se postarám já.

  7. Nenechte se odradit účastí! Je možné, že spousta běžců z různých důvodů zůstane za pecí, ale vězte, že mnozí i z poměrně neblízkých vzdáleností jsou ochotni a připraveni právě na Vaše závody přijet. Já osobně nejsem nijak zklamán, když je na závodě třeba jen 10 lidí, protože pokud bylo vše v pořádku a dotyční prohlásí, že se jim to líbilo, tak já jsem vrcholně spokojen. Proto to dělám – pro jejich spokojenost.

  8. Veškeré připomínky, výhrady, negativa a jiná bláta hrňte na mou hlavu, snad vystačím s šampónem…

František Stupal

Termínovka Zimní Ligy Vysočiny


23.11.02 sobota MÁRA CUP – tradiční vyřazovací závod s tradiční odměnou pro vítěze blíže pochopitelně u Máry
7.12.02 sobota ČERTOVSKÝ BĚH – vskutku pekelný závod s nebesko-čertovskými záludnostmi a radostmi blíže u Kráti či Kafůa, příp. www.sweb.cz/certob
8.12.02 neděle MAČ CUP – již čtvrtý ročník brodských Mikulášů a čertů. Nová brodská mapa Srnčí peklo z domácích dílen. Blíže na webovce JHB
15.12.02 neděle JEZEVČÍ DÍRY – pořádají Hrstkovi, více na webovce JHB
12.1.03 neděle OSN – pořádá tým Radan – Jirka – Tomáš, sledujte novoměstský web
19.1.03 neděle OSN – pořádá tým Radan – Jirka – Tomáš, sledujte novoměstský web
26.1.03 neděle RONOVEC – pořádají Čejkovi, více brodský web
9.2.03 neděle ORLOVY – pořádá Kýbl z JHB, více brodský web
16.2.03 neděle OSN – pořádá tým Radan – Jirka, sledujte novoměstský web, že by LOBík?
23.2.03 neděle LIPNICE – pořádají Františci S. na oblíbeném terénu
2.3.03 neděle JEZEVČÍ DÍRY – pořádají jihlaváci, Mára to někomu rozdělí (přidělí)
9.3.03 neděle NOVÁ ŠPIHLE – pořádají nejspíše opět Františci S.
23.3.03 neděle ČEŘÍNEK – pořádá Kráťa jihlavský, včas sdělí na jihlavském webu
30.3.03 neděle LIPNICE – pořádají brodští Kuncířovi, více na JHB webu

Jak jste dobře zjistili, zůstávají dva termíny volné, a to 5.1. a 2.2.. prozatím se jedná o volné termíny, které budou v případě vhodnosti a zájmu zaplněny.

Termínovka se vyhýbá hradeckému Jarnímu poháru a štafetám. Howgh!


Zpět